Напередодні 34-х роковин аварії на ЧАЕС у Рівному вшанували пам'ять жертв техногенної катастрофи.

Сьогодні рівняни поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи».

Традиційно у ці дні відбуваються мітинги-реквієми щодо вшанування пам’яті ліквідаторів та жертв катастрофи. Але цьогоріч, у зв’язку з карантином, участь у заходах обмежена.

За словами голови правління Рівне нського обласного об’єднання «Союз Чорнобиль Україна» Ольги Кратюк, в області наразі проживає 322 400 громадян, постраждалих від катастрофи. З них – 96 тисяч дітей, 3 683 - ліквідатори.

Цьогоріч на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи затверджені видатки 5 млн грн, повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олексій Шамак. З початку року в область надійшло майже 90 млн грн на доплати за роботу в зоні відчуження, щорічну та додаткові відпустки, компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування, а також компенсацію за шкоду, заподіяну здоров’ю та допомоги на оздоровлення тощо.

На підтримку статутної діяльності Рівне нського обласного об’єднання Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» з обласного бюджету затверджено 100 тис. грн. 

Про це інформує Рівне нська ОДА. 

Читайте також: на Рівне нщині закликають підтримати місцевих виробників