У Рівному відбувся фестиваль культур. Українські студенти поділилися своїм досвідом волонтерства закордоном. А також учасники показали національні танці Індії, Японії і тих країн, де їм вдалося проживати. На фестивалі побували наші журналісти та розпитали молодь про зміни, які відбулися з нею під час волонтерства.

50 волонтерів з усієї країни приїхали у Рівне щоб презентувати свій досвід проживання закордоном. Фестиваль Global Youth Fest`18 об’єднав українських студентів, яким вдалося побувати в Індії, Японії, Таїланді тощо. Головна ідея, кажуть організатори це - національно-патріотичне виховання.

Організатори розповідають, раніше обмін студентами вважався популярним та престижним. Але на сьогодні стало відомо, що найбільш кваліфікована та активна частина населення – молодь – виїжджає за межі України та не бажає повертатись. Проект покликаний змінювати орієнтири студентів на розвиток власної країни.

Фестиваль вперше відбувається в Україні. Рівне стало другим містом, де візначили захід волонтерів.

Анастасія Шепетько цілий рік прожила у Танзанії за програмою "Good news corps" . Дівчина розповідає, досвід, який вона отримала від волонтерства, допоміг їй розібратися із внутрішніми переживаннями, вийти із зони комфорту та по-іншому поглянути на світ.

Організатори розповідають, поїхавши закордон волонтери займаються соціальною, культурною та просвітницькою діяльністю. Це чудова перспектива для молоді, а пізніше й хороші кадри для України.

Дивіться також:

Більше 130 дитячих малюнків представили на виставці у рівненській бібліотеці (ВІДЕО)