Садочок місту! Вже декілька місяців поспіль у судах ведеться боротьба за недобудоване приміщення дошкільного закладу на вулиці Коновальця. Щоразу судовий процес затягується та відтерміновується. У результаті боротьба за мільйони триває вже декілька місяців. Чим закінчилося протистояння, - далі у сюжеті.

Боротьба за мільйони, - закінчилась перемогою громади. Йдеться про багатостраждальний садок на вулиці Коновальця, щодо передачі якого місту уже декілька місяців тривають судові розгляди. Нагадаємо спершу юристи міської ради суд першої інстанції провалили і в результаті місто мало виплатити приватному Вишу, за повернення садка, астрономічну суму у кільканадцять мільйонів гривень. Пізніше подавати апеляцію на це рішення, як не дивно, депутати міської ради відмовились. Втім, опозиція в особі її лідера романа Стасюка з таким рішенням не погодилась і заходилася клопотати перед прокуратурою про необхідність втрутитись у справу. Як наслідок для міського бюджету вдалося заощадити 9 000 000 гривень.

Перебіг судового засідання був сповнений особливого драматизму, адвокати приватного ВНЗ, намагалися в черговий раз перенести справу, або принаймні затягнути її розгляд.

Крім того, поліції довелося з залу виводити, молодиків спортивної статури, які пронесли туди, холодну зброю і газові балончики.

Втім, вплинути на рішення суду, завдяки таким діям не вдалося. З 11 мільйонів які вимагали адвокати приватного вузу, виплачено буде всього близько 2 мільйонів гривень. Таким чином, для міського бюджету вдалося зберегти астрономічну суму у 9 з лишком мільйонів гривень.

Ініціатор цього судового розгляду, лідер опозиції у рівненській міській раді Роман Стасюк, не приховував свого задоволення. Він зауважує садок на вулиці Коновальця потрібен місту, але сума, яку ми нібито мали сплатити приватному університету просто за межею здорового глузду. Каже, те, що чиновники міської ради, згодились виплатити цю астрономічну суму, скидається на корупційну змову. Зазначає, на щастя цю оборутку вдалося зупинити спільними зусиллями опозиції та прокуратури.

Кошти, виграні в суді Роман Стасюк пропонує витратити на ремонт цього ж таки дитячого садка.

Дивіться також: 

На Рівне нщині громада письмово підтвердила перехід з УПЦ МП до ПЦУ (ФОТО/ВІДЕО)