Не встигли встановити, а дитячий майданчик уже має пошкодження. У Рівному триває реконструкція скверу на вулиці Набережна. Нещодавно там встановили дитячий майданчик. Сам об'єкт в експлуатацію ще не зданий, втім рівняни уже користуються ним. Чому ж на дитяча площадка за короткий термін "сиплеться"? Це халатність забудовника чи вина людей. І чи безпечно гратися на дитячій споруді. Відповіді на ці запитання шукав наш Павло Невесенко.

Рівнянин Анатолій Дячук зі своїм дворічним внуком Олегом приходить гратися на дитячий майданчик на вулиці Набережна чи не щодня. Дитячими спорудами задоволений. Втім маючи досвід будівельника зауважує, у встановленні майданчика виконавець робіт деякі моменти зробив недосконало.

Та показує наглядно, які споруди потребують удосконалення.

Дитячий майданчик є частиною реконструкції скверу на Набережній. Загальна його вартість складає понад 24 мільйони гривень. В експлуатацію об'єкт ще не зданий, а сам майданчик нині на випробувальному терміні. В міському управлінні капітального будівництва кажуть, важко з'ясувати чому дитячі споруди пошкоджені - чи це погана якість виконавця чи наслідок експлуатації людей.

У сквері частково вклали новеньку бруківку, провели освітлення алей і поставили декілька лавок. Після реконструкції тут ще мають бути нові доріжки та майданчик для вигулу собак. В експлуатацію об'єкт мав би бути зданий, ще у серпні минулого року, втім через недофінансування ця процедура затягується.

Дитячий майданчик у сквері на Набережній є популярним місцем. Щодня сюди побавитися з дітьми приходять десятки рівнян. Відвідувачі кажуть, майданчиком задоволені, хоча й трішки побоюються за безпеку дітей.

Виконавцем робіт по реконструкціє скверу є будівельна компанія Случ з Житомирщини. Ми намагалися зв'язатися з керівництвом цієї фірми, аби нам прокоментували ситуацію з дитмайданчиком, втім на наші дзвінки ніхто не відповів.

Читайте також: З понеділка школярі Рівного повертаються до навчання