В магазин з торбою, як у старі часи. Проти поліетелнових пакетів виступають рівняни. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Рівнеради. Всього за декілька днів звернення зібрало майже 300 необхідних підписів. Та чи є альтернатива звиклим целофановим пакетам - дивіться далі.

Пластикові пакети стали невід'ємною частиною людського побуту. Щороку у світі виробляється тонни поліетилену, який здебільшого використовується один раз. А от розкладається такий матеріал - сотні років. Саме тому рівнянка Алла Лосік зареєструвала петицію на сайті Рівне ради щодо обмеження поліетиленових пакетів в торгових мережах.

Крім того, пані Алла пропонує виховувати еко-свідомість у рівненських дітей. Тобто проводити лекції, тренінги та іншу просвітницьку роботу у школах і садочках. Та показувати їм альтернативу.

З такими пакетиками у Рівному ходять одиниці. Мало, хто задумується про шкоду навколишньому середовищу. Втім деякі громадяни, навіть, якщо і купують поліетиленові пакети - згодом здають їх на станцію переробки.

Дивіться також: у Здолбунові відмовляються від поліетилену: в теорії чи на практиці? (ВІДЕО)

Додає, середня "тривалість життя" поліетиленових пакетів всього 20 хвилин. Потім їх відправляють у смітник, звідти на полігон, де пакет буде розкладатись до тисячі років. Однак, і після цього він небезпечний, оскільки речовини, які він виділятиме, потрапляють у ґрунт та воду. Саме тому Поліна пропонує рівнянам приносити використані пакети на їх сортувальну станцію.

Жінка додає, є різні типи пластику і деякі з них переробити неможливо. Тому закликає людей звертати увагу на упаковку - там є спеціальні маркування. А от куди прямує поліетилен зі станції переробки?

Крім того, Поліна також користується альтернативними пакетами. Вони не паперові, а зроблені із тканини.

Майже 40 країн у світі обмежили або заборонили поліетиленові пакети. В Україні для цього роблять тільки перші кроки.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber