У Рівному хочуть підняти тариф на проїзд в громадському транспорті. Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Рівнеради. Наскільки здорожчає користування маршрутками та тролейбусами і чи є такий крок виправданим з'ясовував Павло Невесенко.

Обурена підняттям тарифу на проїзд у громадському транспорті рівнянка Любов.

Та додає, перед тим як піднімати ціну за проїзд, варто було б подбати про стан громадського транспорту та культуру водіїв.

Керівник союзу перевізників України розповідає підняття тарифу за проїзд є виправданим. Зробили це не від легкого життя, адже допомагати перевізникам коштами з міського бюджету вочевидь немає можливості. Плюс до всього нині знизився пасажиропотік через пандемію та зросла мінімальна заробітня плата. Відтак і збільшилось податкове навантаження на перевізників.

Колишній депутат Рівнеради Назарій Поліщук вважає підняття цін на проїзд у громадському транспорті невиправданими. Особливо, це стосується проїзду тролейбусами. Нагадує, що у минулому році з міського бюджету було виділено 63 мільйони гривень на компенсацію перевезення пільговиків у цьому транспорті.

Рівняни теж не в захваті від подорожчання проїзду. Втім дехто запевнив, якби у них була можливість то б платили більше за проїзд.

В міському управлінні транспорту розповідають вирішили підняти вартість проїзду у громадському транспорті на прохання перевізників та керівників комунального підприємства. Ціну встановлювали згідно розрахунків та витрат, які подали останні.

Втім остаточне слово чи піднімуть вартість проїзду залишиться за членами міськвиконкому Рівного. Вони голосуватимуть за відповідний проєкт рішення через місяць. Втім, чи виправданим буде підняття тарифу - тут, як то кажуть в народі палка з двох кінців.

Читайте також: На Рівненщині посилять карантин на Великодні свята