Сміттєвий конфлікт у Рівному. Мешканці однієї з вулиць обурені самовільним переміщенням сміттєвих баків. Кажуть, що зранку біля їхнього будинку зібралася техніка, яка без жодного попередження почала облаштовувати нове місце для смітників. Комунальники запевняють, хочуть облагородити територію і перемістити контейнери в одне місце. Чим завершилась суперечка, знає Ілля Томашевський.

Ранок жителів вулиці Марка Вовчка почався зі скандалу. На їхній вулиці зібралася техніка та робітники, які бурлили землю. Згодом з'ясувалось, що останні почали облаштовувати місце для сміттєвих баків. Проте, місцеві кажуть, що вперше чують про оновлення. Ба-більше, 80% жителів будинку проти цього.

Людей бентежить, що позаду сміттєвих баків знаходиться дитячий майданчик і влітку тут буде відчутний неприємний запах. Крім того, на їхній вулиці і до цього було мало смітників, тепер всі вони будуть один біля одного. Відтак сміття з кількох будинків доведеться зносити в одну точку.

Втім, це не єдина проблема, яка могла спіткати мешканців Марка Вовчка. Адже під час роботи, комунальні працівники на стільки запрацювалися, що ледь не лишили будинок світла.

З'ясувати, чому ж людей не попередили щодо облаштування сміттєвого павільйону та навіщо взагалі оновлення ми спробували в управлінні житлово-комунального господарства. Там кажуть, що дані роботи мали виконати ще минулого року через неодноразові звернення, але через брак коштів, змогли лише зараз.

В управлінні житлово-комунального господарства додають, що це лише перший об'єкт, де почалося встановлення сміттєвого павільйону. Наступний буде на вулиці Коцюбинського. Проте, тепер управління буде узгоджувати встановлення із мешканцями, адже нерідко бувають випадки, коли люди спочатку погоджуються, а потім жаліються.

Читайте також: Вараш отримає від місцевого забудовника понад 1,5 мільйона гривень відшкодувань