Рано чи пізно доведеться думати про розширення їхніх площ, або ж шукати інший вихід. До прикладу, будівництво крематорію. Адже такий варіант у Рівному розглядали. Чи з'явиться у місті крематорій та чи готові до цього рівняни - далі у сюжеті.

У Рівному обмаль місць на кладовищах. Щодня, декілька людей у місті помирають від одного лише коронавірусу. На кладовищі "Нове" хоронять близько тридцяти людей щомісяця. Рано чи пізно місця закінчаться і проблему доведеться вирішувтаи. Кілька варіантів розвитку подій вже є у міського голови. Щоправда, чомусь питання про кладовища викликає у нього посмішку.

Олександр Третяк каже, крематорій буде нерентабельним. Називає це надто дорогим задоволенням. До слова, крематорії вже діють в кількох українських містах, зокрема в Києві, Одесі та Харкові. З кожним роком, а особливо під час пандемії, попит на кремацію зростає. До прикладу, в київському крематорії протягом 2020-го за день в середньому відбувалося сто кремацій. Тіла не просто спалюють, але й проводять церемонії прощання. Хоча, як пояснює священник Петро Мартинюк, кремування не відповідає православній традиції.

Відтак, церкві довелося пристосуватися до вимог часу. Адже земля на міських кладовищах колись закінчиться. Для прикладу, невідомо скільки місця ще залишилося на кладовищі "Нове". Тому що керівник цієї установи вже близько тижня уникає спілкування з журналістами. Ось що завідувач кладовищем говорив про ситуацію в березні.

У рівнян щодо крематорію думки різняться. Проте, в майбутьому його таки доведеться звести, переконана більшість опитаних.

Читайте також: У Рівненському ЦНАПі з'явилася нова онлайн-послуга