В Рівненському гарнізоні завершилось стажування курсантів націлене на вивчення принципу роботи командирів та порядку сезонного обслуговування.

У військових частинах оперативного командування Захід, що дислокуються в Рівному завершилось стажування курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

За час відрядження у війська майбутні офіцери відпрацювали алгоритми дій командирів у різних аспектах виконання службових обов’язків, ознайомились з порядком підготовки, проведення занять, тренувань з військовослужбовцями строкової та контрактної служби, вивчили особливості сезонного обслуговування військової техніки.

Стажування курсантів другого курсу відбувалось на посадах заступників командирів взводів та тривало десять днів, а третьокурсники перебували на практиці в якості командирів взводів впродовж двох тижнів.

Під час стажування командири військових частин забезпечили курсантів всім необхідним. Проживали у гуртожитку на території військової частини по 2-3 особи в кімнаті. Хлопці окремо – дівчата окремо. У їхньому розпорядженні бойлери з гарячою водою, інші зручності, триразове харчування згідно каталогу продуктів.

Курсант другого курсу Вадим Колосовський тут на практиці вдруге. Зі слів хлопця він отримав чималий досвід роботи на новітніх засобах військової техніки й озброєння. Найцікавіше для нього робота з підлеглими. Кожен день - це підйом, сніданок, ранкова фізична зарядка, заняття за напрямками підготовки, й так до команди «відбій».

Дивіться ще: хочуть вручити повістки, а немає кому. Як на Рівне нщині триває весняний призов? (ВІДЕО)

Щороку у військових частинах Рівне нського гарнізону проходять стажування два-три десятки курсантів військових вищих навчальних закладів. Згідно статистики значна частина із них повертаються сюди, аби продовжити свою службу вже в офіцерських званнях.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber