Слідчі Рівненського районного управління поліції закінчили досудове розслідування і скерували до суду матеріали кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом. 35-річному обвинуваченому загрожує до п'яти років позбавлення.

 У користування автомобіль «Daewoo Lanos» 36-річний рівнянин взяв у свого знайомого. Оскільки потреби в поїздках не було, транспортний засіб залишив припаркованим на вулиці Соборній неподалік багатоповерхівки. Та вже третього листопада його не виявив і звернувся до поліції. У результаті проведених невідкладних слідчих дій поліцейські вийшли на слід зловмисника та розшукали транспортний засіб. Як пояснив 35-річний житель обласного центру, який проживав неподалік, він вирішив, що припаркованим біля сміттєвих баків авто ніхто давно не користується і воно нікому непотрібне. Тож, замовив евакуатор, яким вивіз транспортний засіб на одну із стоянок міста. Там і продав його за 2 тисячі гривень, наголосивши, що документів на нього немає.

Автомобіль повернули власнику, а 35-річному рівнянину, який потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення домашнього насильства, слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 КК України. Учора, 30 листопада, кримінальне провадження із обвинувальним актом скерували на розгляд суду. Обставини, які пом’якшують обвинуваченому покарання — щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Втім, санкція інкримінованої йому статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Підмішавши у напій снодійне, «відключила» чоловіка на два дні: в обласному центрі жінка обікрала рівнянина майже на 100 тисяч гривень