Фото ЦІПБ м.Рівне
Сьогодні бізнес потребує інноваційних підходів та рішень. Саме проінформувати та навчити підприємців організовувати бізнес процеси відповідно до нових стандартів і покликаний ворк-шоп «Дизайн-мислення для створення нових продуктів», що був організований Центром інформаційної підтримки бізнесу, м. Рівне.

Мережа Центрів інформаційної підтримки бізнесу, що основана за підтримки ЄБРР в рамках програми "EU4Business" Європейського Союзу, працює у 15 регіонах України.

Програма EU4Business, частину якої реалізує ЄБРР, передбачає підтримку малих та середніх підприємств в Україні. Вона забезпечує навчання та адресну підтримку підприємств, полегшує отримання фінансування для малих та середніх підприємств (МСП), надає доступ до експорту та багато інших можливостей.

Рівне нський центр інформаційної підтримки бізнесу вже не вперше збирає представників МСПз усієї України. На цих заходах власники та керівники бізнесу отримують інформацію про передові інструменти управління бізнесом і за рахунок цього можуть підвищити ефективність своїх компаній.

- Ми маємо в нашому плані дуже багато подій саме для власників виробничих компаній, - розповідає керівник ЦІПБ у м.Рівне Тарас Комаренко. - Наприклад, якщо ми говоримо про ефективність наших заходів, то треба відзначити, що підприємства з тими ж самими людьми, на тих самих площах та на тому ж обладнанні випускають удвічі більше продукції. Усе завдяки тому, що керівники та власники МСП змінюють підхід до управління виробництвом, по-іншому налагоджують бізнес процеси, усувають недоліки, що призводять до втрат на виробництві, і фокусуються на речах, які є цінністю для клієнтів. Це суттєво збільшує продуктивність виробництва.


Тарас Комаренко (фото ЦІПБ м.Рівне )

В рамках різноманітних навчальних заходів – конференцій, тренінгів, форумів, Центри інформаційної підтримки бізнесу (ЦІПБ) в рамках програми ЄС «EU4Business» допомагають представникам малих та середніх підприємств (МСП) розглянути реальні питання, що виникають на певних етапах розвитку компаній, ознайомитися з успішними кейсами та, головне, допомагають знаходити насправді дієві рішення.

- Ми даємо на розгляд живий, реальний кейс, який вони вирішують: для реального бізнесу – абсолютно реальну проблему і, якщо будуть цікаві ідеї, то учасники зможуть застосувати ці ідеї у себе на практиці. А навчання – це такий побічний продукт того, що учасники отримують під час роботи над реальним кейсом. Практично вони отримають досвід, який вони можуть потім використовувати для вирішення своїх бізнес питань, - розповідає тренер ворк-шопу “Дизайн-мислення для створення нових продуктів" Олександр Акименко.

Олександр Акименко (фото ЦІПБ м.Рівне )

За словами тренера, не всі власники компаній відразу беруться за втілення новацій у життя. Чимало отримують натхнення, але далі не рухаються. Але є і такі підприємці, котрі вбачають у отриманій інформації основу нової бізнес стратегії:

- Це ніби рухатися по сходинках: хтось проведе подібний ворк-шоп у себе в компанії, людям сподобається і потім їм захочеться ще, ще і ще. Деякі власники настільки зацікавлені темою, що рухаються до того, щоб зробити це основним методом створення продукції чи сервісів у своїй компанії і більше не розуміють, як інакше можна? Вони імплементують отримані знання, запрошують до компанії консультантів або самі їдуть десь іще вчитися і реально практикують нові форми роботи, - пояснює тренер.

Продумана ідентифікація Центрів інформаційної підтримки бізнесу – брендування – сприяє не тільки визначенню ЦІПБ як надійного та професійного партнера, що під егідою ЄС надає консультативну допомогу для підприємців МСП у кожному регіоні, але й допомагає бізнесу зрозуміти, що власне ЦІПБ – найкращий вибір для отримання якісної й перевіреної практикою інформації щодо потреб бізнесу та знань.

- Ми прагнемо, аби маркування ЦІПБ ототожнювалося з якістю. Це своєрідний сигнал про впевненість в якості навчального процесу, у тренерах. Чітка ідентифікація на ринку і єдине маркування наших заходів та офісів – це відхід від тренінгів невідомого походження. Адже ми бачимо що власники МСБ, насправді усвідомлюють вагомість ініціативи Європейського Союзу EU4Busіness спрямовану на підтримку малого і середнього бізнесу, - продовжує Тарас Комаренко.