27 березня у світі відзначають Міжнародний день театру. Це не державне свято чи вихідний, але працівники театрів вважають його професійним. Цього дня вони беруть участь у фестивалях, концертах чи готують прем’єрні вистави для своїх глядачів. Як проходить цей день у Рівному, - розкаже Людмила Слободенюк.

На годиннику 9 ранку. Сергій Бондарук готується до репетиції. Перед початком робочого дня трохи розім’явся у спортзалі. Тепер готується до перевтілення у нового персонажа.

Гримерки актори зазвичай ділять на двох. Тут і гримуються, і відпочивають. Сергій Бондарук у прем’єрній виставі до Дня театру гратиме вперше Мартина Борулю. Його персонаж старший за нього на 10 років. Щоб вжитись у роль, довелось не лише вивчити текст та рухи, а і приклеїти вуса, брови, намалювати зморшки, трохи погладшати. Для останнього, каже - налягав на пельмені. Актор зізнається, для нього це дрібниці. За своє професійне життя Сергій зіграв уже понад 40 ролей. І нині чекає присвоєння звання Заслуженого артиста України.

Читайте ще: у рівненському драмтеатрі зіграють благодійну виставу

Те, що бачать глядачі на сцені - лише результат. Передує цьому клопітка праця акторів над собою, режисерів, реквізиторів, цеховиків, звукорежисерів, хореографів, музикантів та інших служителів Мельпомени.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber