Марина Усенко - рівнянка. Дівчинка має цікаве хобі: з пластиліну та полімерної глини вона ліпить чарівних героїв, персонажів мультфільмів, різноманітних тварин та навіть, моторошних монстрів. У 2 роки дівчинці діагностували ранній дитячий аутизм, алалію.

 "За поведінкою дитина була складною, за нею потрібен був пильний догляд. Тривалий час Маринка мовчала, а ми все хотіли почути, який у неї голосок. Наразі донька вміє читати, писати. До вивчення букв проявила інтерес сама. Коли Маринці виповнилось 7 років, нам порекомендували для розробки моторики ліпити з пластиліну. Їй це дуже сподобалось. Для початку ми допомагали їй розминати пластилін, але потім вона виконувала роботу повністю сама. Марина полюбляє ліпити тваринок. Навчається донька в "Особливій дитині"."

- розповідає мама Маринки.

Вже півтора року як Марина перейшла на полімерну глину. Фігурки запікаються, стають твердими. Всю інформацію про ліплення Маринка бере з інтернету. Ліпить фігурки, магніти на холодильник, робить декор баночок, кружок, брелочки. Брала участь у різних конкурсах, ярмарках, виставках. Також, коли ще був перший карантин, сиділи вдома, Марина проявила себе в малюванні. Але ліплення на першому місці. Це її улюбленна справа.

Мама Маринки Тетяна всіляко висвітлює роботи донечки. Адже пригадує, коли дитина закінчувала спецсадочок, їй сказали «Ваша Маринка хвора, з неї нічого не буде. В школі на уроках сидіти не буде, і все» Проте спеціалісти закладу «Особлива дитина» дуже допомогли, Маринка почала рухатися вперед. І ось є результат. В першому чергу - посидючість, моторика. 

Читайте також: У Рівному відбудеться показ фільму просто неба