У Рівному в особливого подружжя лелек, які не можуть літати, з'явилося потомство. Птахи зробили гніздо на землі, а не як зазвичай, на високих спорудах та деревах. За ними доглядають працівники зоопарку ще відтоді, як їх принесли небайдужі люди. Чи зможуть пташенята літати і яка їхня подальша доля - далі у сюжеті.

Ці лелеки особливі. Вони не відлітають в теплі краї. А все тому, що не можуть літати, адже у них травмовані крила. У рівненських зоопарк їх принесли небайдужі люди.

"Вижити їм вдається тоді, коли вони зустрічаються з людиною" ,- говорить методист Рівне нського зоологічного парку. 

Таких особливих лелек у місцевому зоопарку 14. Їх працівники годують рибою один-два рази на день. А нещодавно у подружжя лелек з'явилося потомство. Птахи зробили гніздо не на високих спорудах чи стовпах, а просто на землі.

Дивіться також: "#Водутваринам" - чи популярний у Рівному цей челендж? 

Це стане відомо тоді, коли виповниться пташенятам 2 місяці. А поки що відвідувачі зоопарку здивовано спостерігають за особливим сімейством лелек.

Зимують лелеки у теплих вольєрах. До відвідувачів звикли. А декілька днів тому їм дозволяли ходити поміж людей на території зоопарку.

"Вони звикші до людей. Вони підходять до сітки, зіцікавлено спостерігають за дітками, дорослими. не виявляються агресії чи інших незрозумілих дій", - говорить методист Рівне нського зоологічного парку 

А от молоде подружжя може войовничо захищати своїх лелеченят.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber