Зовсім не обов’язково бути професійним бариста, щоб приготувати чашку ідеального капучино. Яка техніка допоможе без особливих зусиль досягти і ніжного смаку, і красивої пінки?

 Техніка, гідна уваги

Ринок перенасичений пропозиціями, але у вас є можливість порівняти моделі у каталозі e-katalog та вибрати кавоварку/ кавомашину, яка відповідає вашим вимогам. Розглянемо способи приготування капучино та найкращу техніку, яка в цьому допоможе:

·         Кавомашина з автоматичним капучинатором. Найпростіший спосіб посмакувати капучино вдома. Залити злегка охолоджене молоко з високим вмістом жиру, намолоти зерна, наповнити бак водою, натиснути кнопку — і через хвилину-другу дегустувати смачний напій. Швидко і легко, що особливо актуально в режимі турбозборів вранці, коли кожна хвилина дорогоцінна. Рекомендована техніка: DeLonghi Dinamica ECAM, Bosch VeroCup 300, Philips Saeco GranBaristo, NIVONA CafeRomatica NICR 960 та Melitta Caffeo Varianza. Завдяки кавомашині гурмани можуть насолоджуватися також класичним еспресо і багатою колекцією кавово-молочних рецептів.

·         Еспресо-машина з паровою насадкою. На відміну від попереднього варіанту, де техніка робить все за вас, капучино доведеться готувати самостійно. Необхідно занурити парову трубку в молоко і спінити його протягом 15–20 секунд. Потім сформувати кавову таблетку і приготувати еспресо. На завершення додати молоко в еспресо. Рекомендована техніка: DeLonghi Magnifica S ECAM, Philips HD 8827 та Gaggia Brera. Вона дозволить підняти дегустацію кави на новий рівень.

·         Кавоварка з напівавтоматичним приготуванням капучино. Пінку пристрій готує самостійно, набираючи молоко з резервуара через спеціальну трубочку. Необхідно зробити еспресо, посунути чашку під «молочний» носик і натиснути кнопку подачі пінки. Рекомендована техніка: Bosch VeroAroma 500, Siemens EQ.8 series 300 та Jura Impressa A5.

·         Ручний капучинатор та гейзерна кавоварка. Варіант для цінителів індивідуального підходу. Окремо готується еспресо в гейзерній кавоварці, а молоко спінюється ручним капучинатором. Потім еспресо і молочна пінка з’єднуються — і вуаля! Для приготування класичного капучино необхідно 1/3 чашки еспресо і 2/3 молочної пінки. Для більш насиченого смаку напою можна поекспериментувати зі збільшенням кількості еспресо. Рекомендована техніка: Bialetti Easy timer 6, GAT Vintage та DeLonghi EMKP 63.

·         Капучино з капсули. Завдяки капсульній кавоварці немає потреби думати про пропорції і дозування кави — все вже розраховано і підібрано за вас. Необхідно лише вставити капсулу та натиснути кнопку. Рекомендована техніка: Bosch Tassimo Vivy 2, Dolce Gusto Krups Oblo та Tchibo Cafissimo Pure.

 Залишається вибрати ідеальну техніку — і готуватися підкорювати світ з чашкою капучино в руках.