У підручнику з української мови за 10 клас знайшли посилання на порносайт. Таку інформацію, на своїй сторінці оприлюднив один із користувачів соцмережі Тік-Ток. У своєму відео, він розповідає на якій сторінці знаходиться некоректне посилання. Автор видання Олександр Авраменко, вже звернувся до кіберполіції. Там кажуть, що ймовірно це робота хакерів. Як у шкільні підручники потрапила інформація для дорослих, з'ясовував Юрій Чорнобривець.

Гучний скандал зі шкільним підручником з української мови за 10 клас, відомого мовознавця Олександра Авраменка. У цій книжці на 189-ій сторінці під текстом про шкільну форму можна знайти посилання на порнографію. Посилання, яке прямо виводить на порносайт, можна побачити, як у паперовій книзі та і в електронній. Про це на своїй сторінці у Тік-Тоці, розповів користувач ТохаЧіп.

За такими підручниками навчаються рівненські школярі та чи знають вони секрет, який ховає у собі 189 сторінка.

Учні 10-го класу кажуть, що були шоковані коли тільки дізналися про цей курйозний випадок. Здогадуються, що напевно це посилання, раніше мало виводити на інший сайт. Ми звернулися за коментарем до Олександра Авраменка.

Поки правоохоронці працюють над вирішенням даної проблеми, ми спробували перевірити чи дійсно це посилання виводить на порнографічний сайт. З'ясувалося що це так. Тож поки триває слідство, учні всієї України продовжують навчатися по цьому підручнику.

Читайте також: З травня субсидії рівнянам будуть виплачуватися лише у готівковій формі