Десятки років жителі Рівненщини змушені дихати викидами з підприємства. Мешканці Костополя скаржаться на завод, який на їхню думку, шкодить здоров'ю. Люди звертались у всі контролюючі органи, але не отримали бажаної допомоги. Тим часом, підприємство депутата обласної ради продовжує працювати. Ілля Томашевський розповість більше.

Зола, сажа, тирса - усім цим вкриті подвір'я жителів вулиці Проектова, що у Костополі. Люди розповідають, десятки років воюють із деревообробним підприємством, що по сусідству.

Володимир додає, що викиди від роботи заводу розлітаються по подвір'ям вусібіч. Відтак на будинку, одязі та загалом території лишаються темні плями.

Та плями від викидів це лише верхівка айсбергу, кажуть місцеві, порівнюючи із димом яким вони змушені щодня дихати.

Місцеві додають, що через неприємний запах від підприємства вони постійно хворіють та змушені сидіти вдома.

Люди декілька років звертаються до поліції, прокуратури, екологічної інспекції, міської ради та інших служб, але відповідь на користь підприємства.

Директором підприємства, на яке скаржаться люди є депутат обласної ради Василь Кльоп. Чоловік, каже, що викиди від їхнього підприємства неможливі. Адже на заводі - сучасне обладнання та фільтри. В свою чергу, додає, що причиною забруднення можуть бути вантажівки, які їздять поблизу.

Та попри це, Василь Кльоп переконаний, що усі скарги спрямовані на підприємство через образу Володимира Холода.

Та попри це, на викиди скаржиться не лише Володимир Холод, а й сусіди, які регулярно фільмують роботу деревообробного заводу вночі.

На це у Василя Кльопа теж є відповідь.

Депутат обласної ради додає, що усі скарги, які надходили на їхнє підприємство, лише від Володимира Холода. Про нарікання від інших сусідів він не чув. Однак, люди продовжують бити на сполох, адже мають докази та звертатимуться до суду. Якщо і це не допоможе, готові піти на радикальні кроки - перекриватимуть дороги.

Читайте також: Рівненщина вже завтра ризикує увійти до червоної зони