фото ілюстративне
У період з 1 по 28 лютого 2019 року Рівненським рибоохоронним патрулем в ході проведення рейдів виявлено 53 порушення природоохоронного законодавства.

З них зафіксовано 42 правопорушення були за ч. 3 ст. 85 КУпАП та шість - за ст. 88-1 КУпАП.

Також складено п'ять актів вилучення безгосподарського майна. Сума накладених штрафів протягом місяця склала 8 041 грн.

Інспекторським складом було вилучено 24 кг риби та 16 одиниць заборонених знарядь лову. До судів передано шість справ для притягнення винних осіб до відповідальності.

Для прикладу, 7 лютого рибоохоронні патрульні на «Центральному» ринку у м. Рівне викрили особу, яка збувала водні біоресурси без належних на це документів. Громадянка намагалася продати 10 екземплярів коропа, загальною вагою понад 12 кг.

Читайте також: ДТП на Рівне нщині : є постраждалі (ФОТО) 

8 лютого під час здійснення контролю за незаконною реалізацією водних біоресурсів рейдовою групою було проведено перевірку місцевих ринків міста Рівне . Так, в результаті огляду ринку «Ювілейний» було виявлено громадянина, що здійснював продаж піленгасу.

На момент затримання у порушника був відсутній документ, який підтверджував законність придбання та сертифікат якості зазначеного виду риби.

Згодом патрульні зафіксували аналогічне порушення на ринку «Північний».

16 лютого держінспектори здійснили огляд на місцевих ринків Сарненського та Березнівського районів. В результаті перевірки на центральному ринку Сарненського району було викрито порушницю, яка реалізовувала 5 кг карася сріблястого.

Дозвільні документи у громадянки були відсутні. На всіх осіб складено протоколи про адмінстративні правопорушення за ч. 1 ст.88-1 КУпАП.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber