фото ілюстративне
Чин сходження Благодатного вогню звершив у кувуклії (каплиці) Гроба Господнього Єрусалимський патріарх Феофіл.

Церемонію щороку проводять у Велику Суботу перед Великоднем грецький Єрусалимський православний патріархат і Єрусалимський патріархат Вірменської апостольської церкви. Повідомляє Укрінформ

Для участі у церемонії до Єрусалиму прибули представники близько 20 церков.

Винесення Благодатного вогню символізує воскресіння Ісуса Христа. 

Відбулася хресна хода навколо храму Гроба Господнього. Патріарх Єрусалимський Феофіл наразі зайшов у храм, де має зійти Благодатний вогонь.

Благодатний вогонь цього року буде за спеціальною процедурою доставлятися до всіх православних вірян у різних країнах, зокрема й України.

Як розповідав очільник ПЦУ Епіфаній, Православна церква України може не отримати Благодатний вогонь, адже відсутнє сполучення між країнами, а кошти, які потрібно викласти за  чартер краще спрямувати на закупівлю медичних засобів. 

За даними посольства Ізраїлю, послу Ізраїлю в Україні Джоелю Ліону передано лампаду представниками УПЦ МП для доправлення її у Єрусалим.

Лампаду з Благодатним вогнем передадуть архієпископу УПЦ МП Антонію, який чекатиме її у літаку в аеропорту "Бен-Гуріон" в Єрусалимі. Потому Благодатний вогонь потрапить до Києва.

Читайте також: Великдень вдома: розклад трансляцій з храмів Рівне нщини та України