Півроку без води. Саме так живе майже півсотні людей у селі на Рівненщині. У Красносіллі, Гощанського району є центральний водопровід. Втім через низький тиск, жителі двох вулиць, кілька місяців не мають елементарних благ цивілізації. Вода у їхніх кранах з’являється лише на годину вночі. Рятують криниці у дворах. Втім рівень води у них катастрофічно знизився та й пити її не надто безпечно. Розлогіше, далі у сюжеті.

Жителі села Красносілля, на Рівне нщині дорікають працівникам місцевого водоканалу через відсутність води у їхніх будинках. Комунальники розводять руками. Мовляв, з’ясовують причину.

Центральне водопостачання у селі проведене вже давно. Але останніх півроку, мешканці 20-ти будинків потерпають без води. У їхніх кранах сухо.

Син Єфросинії допомагає матері, носить воду з криниці у хату.

Селяни кажуть, перебої з водою тривають два роки. Втім останніх шість місяців, води практично немає. З’являється інколи на годину вночі.

Григорій Гриб везе на візку бідон. Їде до сусідки пенсіонерки. Жінка старенька і сама не може набрати воду з криниці і принести собі у хату.

Набрати повне відро води одразу - складно, адже криниці поміліли.

Надія Кондратюк тримає двох корів. Декілька разів на день носить воду їм відрами з криниці. Остання теж поміліла.

У місцевій школі вода у крані інколи з’являється. Але повні відра завжди напоготові. Діти вже навчились зливати один одному з чашки аби помити руки.

Води немає, а платіжки за неї йдуть, кажуть селяни. Суми щомісяця різняться.

У сільській раді про проблему людей знають. Кажуть, останні постійно скаржаться. Перебої з водою на двох вулицях вже не перший рік. Але допомогти селянам ніяк не можуть.

Працівники водоканалу прибули у село. Почали оглядати мережі. Кажуть, письмові заяви від скаржників про відсутність води до них не надходили. Вода, мовляв є, але з перебоями. Ймовірно через низький тиск. Цю проблему спробують усунути.

Пообіцяли за кілька днів проблему ліквідувати. Також не на камеру працівники водоканалу повідомили, що проведуть перерахунок селянам, які не мають лічильників води і отримують платіжки за воду, якої фактично немає. Вагу слів комунальників, люди зможуть перевірити згодом. У протилежному випадку обіцяють збирати схід села і протестувати під стінами водоканалу.