Цього разу у форматі круглого столу.

Нині процедура триває у кількох форматах: судовому, юридичному та власне самому об'єднавчому.

Власне саме засідання розпочалося зі скандалу: прихильники об'єднання з містом Рівне звинуватили організаторів круглого столу у тому, що саме громаду Городища про захід не попередили. Мовляв, прихильників приєднання до Рівного не покликали, а отже така розмова не має сенсу. У той же час представники Білої криниці запевняють на громадські слухання, які відбудуться о 15.00, їх не кликали. Там чекають лише представників Рівного.

Білокриницька ОТГ отримала позитивні висновки від відповідних органів, окрім того ніхто не говорить, що саме об'єднання з Білою Криницею дозволить зберегти Старостинський округ, а отже дасть більше можливості впливати на процеси в громаді, - зазначила голова Білокриеицької сільської ради Тетяна Гончарук.

За її словами переваги ще й у необхідності збереження освітянської галузі, формування комунальних підприємств, а також транспортне забезпечення руху по майбутній ОТГ. Мовляв, вже є підприємець, який готовий це робити.

Представники ініціативної групи, яка хоче приєднання до Рівного, акцентують: не знають жодної економічної переваги приєднання до Білої Криниці.

Ви кажете, що добудуєте садочок у Городищі, а в Білій криниці у самій проблема з дитячими садками та вирішити її не можете,- звернула увагу жителька Городища Інна Черній.

На що представники Білої Криниці запевняють - вже вирішили, як розвантажити власний садок - відкрили додаткову групу. А от решта - це маніпуляція у зв'язку з обіцянкою міста не приймати у садочки сільських дітей.

Заступник голови Шубківської сільської ради В'ячеслав Шкабара зазначив: при відсутності депутатів, а саме вони приймають рішення про виділення коштів, то й відстоювати інтереси громади не буде кому.

Озвучили під час круглого столу й результати опитування громади Городища:

Дивіться такожБез цензури: "Велике Рівне – мрія чи реальність?" (ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber

ОНОВЛЕНО: 

В результаті круглий стіл завершився без прийняття конкретного рішення. Прихильники приєднання до Білої Криниці покинули залу. Тим часом там розпочалися громадські обговорення щодо приєднання до Рівного.

Перед присутніми виступив секретар Рівне ради Сергій Паладійчук, який закцентував на тому, що упродовж наступних років Городище отримає 30 мільйонів гривень на розвиток.

 

Тим часом громада Городища доручила голові Рівне нської районної ради Миколі Сальчуку, який також був запрошений на круглий стіл, слідкувати за процесами, аби їх волевиявлення не залишилося марним та знехтуваним.

За словами адвокатури Юлії Щербяк, нині процес об'єднання Городища з Білою Криницею запущений. Він був призупинений судовим рішенням, але на разі маємо постанову Львівського апеляційного суду, який наголосив, що процес може продовжуватися. Тому зараз є всі підстави чекати на позитивний висновок Рівне нської ОДА та продовжити об'єднання з Білою Криницею, - каже Юлія Щербяк.

Більше дивіться вже завтра у новинах Рівного.