Нарешті стартує спека. Синоптики обіцяють до плюс 30 вже за кілька днів. Відразу хочеться відпочинку і до моря. Рівняни вже перебирають пропозиціями подорожей. Але водночас хвилюються аби не потрапити на гачок до шахраїв.

Відпочити у Європі - мрія дитинства, зізнається рівнянка Катерина Зінгер. Цього літа вона планує все ж взяти бажану туристичну путівку. Пропозицій вдосталь. Бентежить лише одне, страх натрапити на шахраїв, зізнається дівчина.

Я цього року дуже хочу поїхати у подорож, а саме у Італію. Є дуже багато турагенств та туроператорів, але я боюся стати їхньою жертвою. Тому що чула як в Україні люди втрачали свої гроші, саме у Рівному та у інших містах, - розповіла рівнянка Катерина.

Боїться дівчина недаремно, адже шахраїв що продають псевдопутівки в Україні чимало. І у Рівному такий випадок теж був, розповідають у поліції. Тоді керівник псевдофірми ошукала рівнян на півтора мільйона гривень.

Із червня минулого року до поліції звернулися громадяни із заявами про шахрайські дії однієї з рівненських туристичних фірм. Які оплатили вартість поїздки та організацію турів, однак послуг не отримали. Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення 38-річній жительці Рівного за тридцятьма фактами вчинення шахрайств. Їй було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, - говорить прес-офіцерка відділу комунікації Нацполіції області Марія Юстицька.

Юліан Іващенко працює у туристичній сфері понад 17 років. Про цей вид діяльності знає майже все. Каже, відрізнити шахрая від справжнього працівника туристичної сфери важко, проте можливо.

В турагенстві яке працює легально вам ніколи не запропонують розрахуватися грішми готівкою. По законодавству це взагалі заборонено. Так само потрібно перевірити договір, від кого діє дане турагенство, - каже туроператор, керівник турфірми Юліан Іващенко.

А так звані гарячі путівки чи не основна приманка шахраїв - розповідає Юліан Іващенко. Відпочити за відносно невелику ціну можливо, про те тут потрібно теж бути обережними, застерігає чоловік.

Завжди потрібно звертати увагу на ціни. Адже вони не можуть суттєво відрізнятися від інших турагенств. Просто не можуть. Тому що не турагенство ставить ціну, а лише продає ту ціну яку створює туроператор.

Обізнаний значить озброєний. Якщо слідкувати за порадами то на гачок шахраїв ви навряд потрапите. І тоді ваш відпочинок не стане для вас гірким досвідом.  

Читайте також: на Рівне нщині шахраї виманили у пенсіонерів 16 тисяч гривень

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber