Фото ілюстративне
Літо й карантин обвалили ціни на оренду житла та офісів: майже пів року орендарі отримують знижки та винаймають квартири на кілька тисяч дешевше від ринкових цін. Проте, за прогнозами фахівців, вже за кілька тижнів житло трохи здорожчає.

«Якщо брати на березень-квітень, то можна сказати, що близько 50% простоювало. Зараз це відсотків до 20-25 максимум з усього ринка. І то, простоюють ті квартири, де власники не йдуть на контакт», – каже директорка ріелторського об'єднання Юлія Курганова.

«Квартири, які до карантину коштували 12 тисяч в нових будинках, здавали по 9-10 тисяч», - зазначає директор консалтингової компанії з нерухомості Роман Герасимчук. Також, за словами рієлтора, є трикімнатні квартири, які подешевшали аж на 6 тисяч гривень.

Про скоро ситуація може змінитися: чимало домовленостей щодо зменшення платні за оренду закінчуються саме восені. До того ж до міст повертаються студенти. Хоча поміж них попит мають не квартири, а кімнати.

Тому аж надто великого стрибка цін, кажуть, не буде. Пропозиція все ще перевищує попит: нині у столиці пустує до 11 тисяч квартир. В минулі роки їх було вполовину менше. Проте сподіватися на здешевшання теж не варто. 

Читайте також: Уряд уточнив категорії іноземців, які зможуть в’їжджати в Україну в період обмежень