На Рівненщині ліквідують райони. А точніше переглянуть і їх функції, і площі. За проектом адміністративно-територіального устрою в області планується утворення трьох районів, замість існуючих 16. Чому виникла така ідея і чи вплине такий розподіл на звичайних людей - далі.

На одне село - ціла районна адміністрація та рада. Така ситуація з керівництвом - не вигадка, а реалії, які діють на Млинівщині та Демидівщині. Адже тут 90% території району покрите ОТГ, які саме й перебрали на себе більшість повноважень і ресурсів від районних органів.

Та попри це, і рада і адміністрація - підрозділи які гарантують людям робочі місця, а отже і податки в громади.

Існування таких структур, що обслуговують невелику кількість населення - економічно не вигідне та не виправдане, кажуть експерти.

Читайте ще: монетизація субсидій запрацювала в Рівне нській області

Зміни повинні прийти і досить кардинальні. Адже планується, що замість 16-ти існуючих районів залишиться лише три - Сарненський, Дубенський та Рівне нський. За основу взяли формування госпітальних округів. Щоправда це не означає, що увесь сучасний район увійде в новий об'єднаний. Адже розподілятимуть не так райони, як об'єднані територіальні громади.

Поки тривають обговорення процесів об'єднання районів. А тим часом в Україні є ще 97 районів, де не утворено жодної ОТГ. Серед них три - на Рівне нщині - це Корецький, Здолбунівський та Острозький райони.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber