Три претенденти на майже чотири тисячі населення і три тисячі гектарів землі. У селі Городище триває боротьба за утворення ОТГ. Сільську раду кличуть до себе відразу троє: місто Рівне, Шпанівська отг та Білокриницька сільська рада. Вирішити куди йти жителі двох сіл зібралися на загальних зборах. Аргументи різних сторін слухали і наші журналісти.

 Неділя, післяобідня пора, а на вулицях Городища людно. Вервечки селян тягнуться до просторої зали, аби обговорити питання, яке прикувало до села увагу багатьох. До кого приєднуватися селу, аби утворити об'єднану територіальну громаду. Перед цим питання обговорювали депутати на сесії, та все ж вирішили дати слово громаді.

Кликати Городище до себе приїхали відразу троє: Біла Криниця, місто Рівне та Шпанівська ОТГ. У кожного свої аргументи. Новачок у боротьбі за Городище - Шпанівська ОТГ. Тут вирішили, що ресурсів і кадрового потенціалу вистачить не лише на існуючі села. Тож кличуть приєднатися до себе Обарівську, Городищенську, Новоукраїнську та Городоцьку сільські ради.

До теми: Троє на одного - до кого приєднається село біля Рівного?

Рівне акцентує: може запропонувати певні переваги після об'єднання: це і медицина, невідкладна та матеріальна допомоги, доступ до дитячих садків, художніх та музичних шкіл, оздоровлення дітей у санаторії, покращення якості доріг, програма підтримки ОСББ та інше. Біла Криниця про об'єднання з Шубковом та Городищем говорила іще у 2017 році. Та робити цього не квапились.

У жителів Городища свої надії та перестороги. І не так щодо ОТГ, як до того з ким його створювати.

Після кількагодинних дебатів та перемовин городищенська громада таки дійшла до спільного рішення. Адже вже сьогодні, 18 лютого, сільський голова передав рішення про згоду об'єднання у Білокриницьку сільську раду.