Від 10 до 15 років за гратами або ж і довічне ув`язнення загрожує рівненському активісту Давиду Ніколаєву. Якого звинувачують у замовленні вбивства. Затримали чоловіка ще 10 лютого 2020 року. Судові засідання по його справі тривають і досі. Під час чергової зміни запобіжного заходу Давиду Ніколаєву у залі судового засідання відбулася сварка між вільним слухачем та прокурором. Більше - дивіться далі у сюжеті.

На цьому відео видно, як працівники Служби Безпеки України затримують голову Громадської організації "Правий сектор Захід" Давида Ніколаєва. Інкримінують йому замовне вбивство рівненського активіста Володимира Куб'юка. Яке працівники СБУ інсценізували аби вийти на слід Ніколаєва. Наразі, чоловік, якого мали б вбити проходить у справі як потерпілий. Сам Ніколаєв своєї вини не визнає, а справу називає сфабрикованою.

До слова, Давид Ніколаєв у 2014 році служив в АТО. І має навички сапера-мінера. Зважаючи, що в країні повномасштабна війна, захисниця обвинуваченого просить звільнити його з під варти хоча б тому, що його навички зараз вкрай необхідні на передовій.

Або ж, як альтернативний варіант, направити обвинуваченого у певні бойові підрозділи для захисту Української території. Однак, у прокурора щодо цього позиція незмінна. І він вкотре просить суд продовжити Давиду Ніколаєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 60 днів.

Захисниця Давида Ніколаєва в свою чергу додала, що стан здоров`я її підзахисного не дозволить йому переховуватися від правоохоронців. Проте колегію суддів цим переконати не вдалося. І активісту продовжили запобіжний захід тримання під вартою ще на 2 місяці. Таке рішення не сподобалося вільному слухачу, який прийшов на судове засідання.

Не згідна з рішенням суддів і захисниця Давида Ніколаєва. Тому вона подаватиме апеляцію. Аби її підзахисного таки звільнили з під варти. 

Читайте також: На Рівненщині поліцейські розшукують Берташа