Міський голова Вараша Сергій Анощенко вніс зміни у розпорядження, яким ветував 65 рішень міської ради.

 У новому розпорядженні, яке міський голова підписав 28 січня, вказується 8 рішень, вето з яких знімається. Серед них - рішення, що пов'язані зі створення Вараської ОТГ.

Нагадаємо, 25 січня поновлений на посаді судом Сергій Анощенко своїм розпорядженням заветував прийняті без нього рішення. У тому числі - рішення про бюджет на 2019 рік та утворення Вараської ОТГ, тобто приєднання до Вараша Заболоттівської сільської ради. 

У той же час сам Анощенко заявив, що рішення про ОТГ не ветував, воно "потребує переголосування":

- Зараз кожен, кому не подобається ОТГ, може подати в суд - і виграє його. Для чого це нам? Нам це не потрібно. Тому це рішення ми підтвердимо необхідною кількістю голосів, щоб усе було законно, - сказав мер.

Експерт з децентралізації Рівне нського центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп зауважив, що процес приєднання вже не можна ні зупинити, ні повернути назад.

- Якщо міський голова не змінить своє розпорядження "про вето" і буде змушувати підлеглих його виконувати, то єдиним варіантом вирішення ситуації залишиться оскарження його дій в суді, - наголосив Михайло Шелеп.

Відстоювати інтереси в суді зголосилися й депутати міської ради. Зокрема планують подати касаційну скаргу щодо рішення про поновлення на посаді Сергія Анощенка, а також у судовому порядку оскаржити розпорядження про зупинення дії рішення ради.

Тим часом часом сам мер дав розпорядження "виключити з розпорядження "Про зупинення рішень Вараської міської ради" наступні рішення":

 

До теми:

Поновлений судом мер Вараша заветував десятки рішень міськради

Об`єднання Вараша і Заболоття знову під загрозою?

Депутати Вараша судитимуться з поновленим мером за бюджет і ОТГ