До поліції вчора, 31 січня, надійшло повідомлення про те, що неподалік села Вири місцевий житель влаштував стрілянину.

Слідчі з'ясували, що між водієм автомобіля «ВАЗ-2105», 42-річним мешканцем села Вири, поблизу лісового масиву виник конфлікт із двома молодими односельцями, 18-ти та 20 років. Під час конфлікту водій дістав із салону автомобіля зброю та здійснив три постріли. 

На місці поліцейські виявили ознаки алкогольного сп'яніння, що підтвердили результати освідування – 1,9 проміле та мисливську рушницю.

У ході досудового розслідування за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї, за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України слідчі Сарненського відділу поліції встановлюють усі обставини події.

Крім того, поліція перевіряє чи законно була використана зброя, за результатами чого прийматиметься рішення щодо анулювання у 42-річного чоловіка відповідного дозволу. Вилучену мисливську гладкоствольну рушницю, 19 патронів до неї та 3 гільзи відправлено для проведення експертизи.

Читайте також: У Дубно чоловік скоїв вбивство кухонним ножем (ФОТО, ВІДЕО) 

Цього ж дня, 31 січня до поліції звернувся 31-річний житель Вири. За словами останнього, невідома особа здійснила постріли по його будинку, внаслідок чого пошкоджено вікно на даху.

Поліцейські проводять слідчі дії в рамках кримінального провадження за частиною 4 статті 296 КК України. З місця події вилучено одну гільзу.

Тілесні ушкодження ніхто з мешканців не отримав. Тепер правоохоронці будуть перевіряти, чи причетний 42-річний чоловік до цього правопорушення. 

За керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння на водія склали адміністративний протокол за статтею 130 КУпАП.