Літали, стріляли та ховалися в окопах. Все це одночасно відбувалося на Рівненському загальновійськовому полігоні. Адже там проходило завершення бойового злагодження механізованих бригад з армійською авіацією. Військовослужбовці практикувалися в ураженні умовного противника.

Це кадри із заключного етапу бойового злагодження механізованої бригади, яка діяла в тісній взаємодії з армійською авіацією. Усі підрозділи зайняли свої позиції та готувалися до виконання завдань. До прикладу командир танку каже, вже зайняли оборону та чекають наступ противника.

Для цього командування вибрали найкращу позицію, де танк може зайняти оборону де може замаскуватися, щоб його не сильно було видно. І де є великий огляд, щоб спостерігати за противником і в разі його появи, важкою броньованою технікою знищувати, - розповідає командир танку Олександр Цупак. 

В той же час, коли танковий підрозділ зайняв свою позицію, а піхотинці в надійному укриті обладнаному інженерними підрозділами. Вони ж розповідають, що такі заняття необхідні, адже прибуло чимало молодого поповнення. А на таких навчаннях вони добре практикуються. А саме -- переміщенню на полі бою та ведення вогню по противнику. До слова, на Рівне нському полігоні військовослужбовці застосовують навички, здобуті у зоні Операції Об'єднаних Сил та передають свій досвід молодим бійцям.

Найглобальніше, що ми відпрацьовуємо - це оборонний бій, наступальний бій, а також проходження маршу з мінімальними втратами. СТИК Це все буде відбуватися від прикриттям авіації, під прикриттям артилерії своїх підрозділів, артилерії старшого начальника та ведення вогню з першої лінії оборони, - говорить військовослужбовець ЗСУ Олександр.

Також готувалися й спеціальні зенітні установки 2С6 - "Тунгуска", аби уразити повітряні цілі противника. А саме, безпілотники, вертольоти та літаки.

В нас техніка дозволяє це робити, можемо виявляти їх на відстані до 18-ти кілометрів. Також можемо візуально в любу пору року в день, в ніч, та за будь-яких погодних умов.

Механізовані підрозділи виконували бойові завдання, а це - ведення наступального та оборонного бою. В той же час, задача авіації противника - нанести максимальні втрати нашим підрозділам, які знаходилися в обороні. Задача протиповітряної оборони полягала в прикритті наших підрозділів від ударів з повітря.

Майстерність виконання завдань оцінював апарат управління. Самі ж навчання проходили під керівництвом командувача військ ОК "Захід", генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Це напевно, одне з найскладніших завдань - поєднання дій механізованих частин та армійської авіації. тобто командир через помічника вміє керувати авіацією, викликати авіацію. Основну задачу на ці навчання ми поставили навчити наших командирів і перевірити навички праці з армійською авіацією, - каже командувач військ ОК "Захід" Олександр Павлюк.

Додає, такі навчання допомагають злагоджено діяти у зоні Операції об'єднаних сил та гідно захищати терени нашої країни від російського загарбника.
 

 

До темиВійськовослужбовці "одягнули" танки у вишиванки (ФОТО, ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber