Фото ФГ Вікторія Копитків
Нещодавно Рівненська прокуратура прозвітувала про те, що повернула громадянам право користування землею загальною площею 144 Га.

Це 57 земельних ділянок, на території Здолбунівського району. Між власниками землі та ФГ "Вікторія Копитків" були оформлені договори оренди. 

Втім, шахрай Іван Микулін отримав підроблені документи про розірвання між власниками та цим господарством договорів оренди. Згодом відніс їх в Грушвицьку сільську раду і зареєстрував маючи "липову" довіреність. Реєстраторка ради зареєструвала розірвання угод між власниками і фермерським господарством.

За тім, чоловік приніс нові договори оренди з київським ТзОВ «Еліт профі плюс». Дане підприємство має ознаки фіктивності та судові позви від власників землі, щодо підробки договорів оренди. Отримав за свої дії від замовника 200 доларів.

Оскільки, обвинувачений мав хорошу характеристику і визнав вину - отримав мінімальний штраф. 850 гривень

Це мінімальне покарання за дане кримінальне порушення. Не зважаючи на те, що власники землі буквально благали врятувати їх землю від шахрайських дій, під час засідання антирейдерського штабу минулоріч. 

Довідково: використання завідомо підробленого документа - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Варто зазначити, на Здолбунівщині люди часто потерпають від рейдерів.

Читати: РЕЙДЕРИ-АГРАРІЇ НА ЗДОЛБУНІВЩИНІ САМОВІЛЬНО ЗАХОПИЛИ ПАЇ

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber