Вирушаючи у відпустку, варто продумати все до дрібниць. Дуже важливо правильно зібрати аптечку, адже в дорозі можуть трапитися будь-які неприємності.

Які ліки будуть потрібні під час відпочинку?

Найнеобхідніше 

Отже, під час відпустки варто обов'язково взяти з собою наступне:

1.Знеболюючі препарати. Найкраще віддати перевагу комбінованим засобам на кшталт «Міга» або «Найза». Однак підійдуть і дешевші Аспірин і Цитрамон. Якщо у вас разболітся голова, ви зможете швидко випити таблетку і забути про цю прикрість.

2 Активоване вугілля. Вугілля допоможе при отруєнні або шлунково-кишкової інфекції. Візьміть побільше упаковок, особливо якщо їдете всією родиною: вугілля приймається по одній таблетці на 10 кілограмів ваги.

3. Антигістамінні. Вирушаючи в іншу країну, ви можете зіткнутися з новими для себе алергенами. А значить, вам обов'язково будуть потрібні антигістамінні засоби: Діазолін, Супрастин, «Зодак» і т. Д. Бажано купувати антигістамінні препарати останніх поколінь: вони викликають менше побічних ефектів і діють набагато швидше.

4. Спазмолітики. Препарати цієї групи допоможуть уникнути кольок, болю під час місячних і головного болю, викликаної перепадами атмосферного тиску. Ви можете купити Но-шпу або її більш дешевий аналог Дротаверин.

5. Засоби від застуди. Обов'язково візьміть пару пакетів Колдрекса або іншого розчинного препарату, що дозволяє швидко зняти симптоми застуди. Якщо ви берете з собою Парацетамол, не беріть його одночасно з Колдрекс. Це може стати причиною передозування, так як розчинні засоби від застуди зазвичай містять досить велику кількість парацетамолу.

6.Засіб для заповнення електролітів. При отруєнні або кишкової інфекції частим симптомом є блювота і діарея. Щоб уникнути втрати електролітів і зневоднення, візьміть такий засіб, як Регідрон. Регідрон є порошок, який треба розчинити у воді і вживати замість звичайного пиття при отруєнні.

Додатково вам будуть потрібні:Бинти, лейкопластир,антисептики.

Розширений список 

Якщо вам здається, що перерахованих засобів буде недостатньо, можете доповнити аптечку, поклавши в неї:
Мезим, Панкреатин і інші ферментні препарати, що полегшують травлення. Під час відпустки ми стикаємося з численними харчовими «спокусами». Препарати, що містять ферменти, допоможуть шлунку впоратися з новою їжею і позбавлять від нудоти і надлишкового газоутворення.

Електронний градусник. Градусник варто взяти, якщо ви відправляєтеся в поїздку з дітьми. Ви зможете швидко визначити, чи все в порядку з дитиною і чи потрібно йому давати жарознижуючі препарати. Природно, ртутний градусник брати з собою ні в якому разі не слід.

Протидіарейні засоби. Уникнути діареї допоможе Имодиум. При перших ознаках розладах шлунка слід покласти на язик одну таблетку і дочекатися її розчинення.

Крем від сонячних опіків. Якщо ваша шкіра відрізняється підвищеною світлочутливістю, запасіться Бенаптеном або кремами на основі пантенола.

Важлива інформація

Якщо ви приймаєте будь-які препарати на постійній основі, перед поїздкою обов'язково з'ясуйте, чи продаються вони в країні, в якій ви плануєте провести відпустку, а також упевніться, що ліки дозволено до ввезення.