У квартирах рівнян стане тепло. Від 15 жовтня у Рівному розпочнеться опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав міський голова Рівного Володимир Хомко. Які заклади першочергово отримають тепло - дізнавався Ілля Томашевський.

Традиційно опалювальний сезону в Україні розпочинається 15 жовтня. Однак органи місцевої влади самостійно приймають рішення, коли подавати тепло. За словами міського голови Рівного Володимира Хомка місто готове увімкнути опалення вчасно.

Як повідомив міський голова, перехід на опалювальний сезон у місті займе декілька діб. Ми запитали у рівнян "Коли потрібно вмикати тепло у квартирах" та дізналися, що цьогоріч жителі міста задоволені погодніми умовами.

Цьогоріч розпочати опалювальний сезон у Рівному планували після того, як середньодобова температура упродовж трьох днів не перевищуватиме 8 градусів тепла. Втім, за прогнозом синоптиків, у Рівному суттєве похолодання почнеться 17-18 жовтня.

Богдан Масовець додає, що після значних похолодань, на рівнян чекає ще одне "бабине літо" вкінці жовтня. В той же час, зі стартом нового опалювального сезону в оселях рівнян з’явиться й гаряча вода. Зараз вона централізовано подається лише мешканцям, які отримують тепло й гарячу воду від котелень, що працюють на твердому паливі.

Читайте також: У Рівному опалювальний сезон розпочнеться 15 жовтня