Скандал через сміття. Мова йде про сміттєві баки на вулиці Богоявленська, 2 у Рівному. Вони належать двом приватним фірмам і призначені для канцелярських відходів. Втім, мешканці будинку вважають інакше. І приносять сюди свій побутовий непотріб. Від чого в дворі стоїть неприємний запах. А нещодавно взагалі трапилася пожежа.

Смітєєві баки вщент переповнені. Пакети із відходами валяються під ногами.До стіни прихилені залишки балкону. Бачимо, і картонну коробку з-під холодильника. Саме ось така картина відкривається перед очима власників квартир, чиї вікна виходять у цей двір. Та найбільше мешканцям будинку Богоявленська 2 дошкуляє неприємний запах від залежаного сміття і - мухи.

- Під час жари, ось цих два дні було жарко. На балкон вийти із-за мух не можна. Запах, то ще таке, дивлячись куди напрям вітру, то можна не чути. Просто великі чорні мухи і їх тьма, - розповідає Віталій КОНЮШИК, мешканець будинку Богоявленська, 2

Зазвичай, розповідають мешканці будинку, раз в тиждень сміттєзбиральна машина приїжджає. Однак, вже третій тиждень поспіль ці відходи ніхто не вивозить. Таке, кажуть, трапляється часто, і з цим вони миряться роками. Втім, остання подія змусила їх про цю проблему заговорити.

- Я не знаю чи це окурок чи навмисний підпал, бо люди не хочуть оплачувати вивіз сміття, але рано чи пізно може статися так, що цей вогонь перкинеться і на будинок, - говорить Анна Самохвалова, мешканка будинку Богоявленська, 2.

Належать ці сміттєві баки приватним структурам по сусідству. Та, за словами власників, вони не призначені для побутового сміття, а для канцелярського. Втім, деякі мешканці будинку на це не зважають і продовжують нести сюди свої побутові відходи.

- Ми пробували їх закривати. Відповідно, сусіди добрі приносять і ставлять сміття на кришку, ставлять під ворота, куди тільки не ставлять, - каже Віктор САВИК, керівник магазину.

Віктор Савик каже, вже стомилися сваритися з мешканцями, які справно носять сюди свої побутові відходи. А тому, кажуть, після того, як сміття цього разу вивезуть, перевернуть баки і ніхто вже нічого не зможе сюди викинути.

- Визначимося з "КАТП1728" де буде наш майданчик. Скоріше всього за триста метрів звідси. І буде стояти наш окремий смітник і в іншому місці, - додає Віктор САВИК.

Зі свого боку мешканці будинку разом із головою ОСББ також зібрали підписи і написали лист-звернення у Рівне нську міську раду із проханням взагалі прибрати звідси ці смітники.

- Наша позиція принципова - смітники треба прибрати повністю звідси. Два метри від будинку смітники не повинні стояти, - говорить Андрій ПРИЩЕПА, управитель ОК ЖБК "Хлібороб".

Варто додати, після двотижневих мук мешканці будинку таки дочекалися сміттєприбиральну машину. Цікаво, що приїхала вона якраз після того, як обурені мешканці звернулися за допомогою до телеканалу "Рівне 1".