На Рівненщині є пів сотні місць масового відпочинку людей. Щоправда купатись можна лише у деяких. А все через забруднену воду. В області вже провели 432 дослідження води. Які місця під забороною, а де купатись рекомендують, дивіться далі у сюжеті.

Працівники обласного центру контролю та профілактики хвороб вчергове пливуть на рятувальному човні, щоб перевірити стан води у Басівкутському озері. Відбирають проби води на вході в озеро, на його середині та на виході.

Вперше у цьому році такі дослідження проводили у травні. І їх результати показали наявність кишкової палички в озері. Через місяць процедуру вирішили повторити. Загалом перед початком пляжного сезону працівники центру контролю та профілактики хвороб обстежили близько половини місць масового відпочинку людей. Таких водойм в області 47. 14 з яких - офіційні пляжі, 33 стихійні місця масового відпочинку.

Щоб на цих водоймах було безпечно купатись не лише для здоров`я, але й для життя, рятувальники в свою чергу облаштовують їх рятувальними постами. А на воді розставляють буйки. Запливати за які категорично не рекомендують. І станом на 13 червня в області офіційно відкрито 12 таких пляжів.

І здебільшого через купання у стані алкогольного сп`яніння.

Рятувальники нагадують особливо уважно потрібно слідкувати за дітьми, які купаються. Що ж до дорослих, які наважились купатись у забруднених водоймах, фахівці рекомендують: при купанні не заковтувати воду; уникати потрапляння води до очей, носа, вух; після купання прийняти душ; та не заходити у воду, якщо на тілі є рани або ж подряпини. І суворо дотримуватись правил поведінки на воді. 

Читайте також: На Рівненщині оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки