На Рівненщині щодня масштабні пожежі. А все через спалювання сухої трави. Рятувальники виїжають на такі виклики постійно. Часто полум'я стає неконтрольованим. Через це можуть постраждати гектари лісів та полів, а разом з ними і тварини, які там живуть. Більше, далі у сюжеті.

На Рівне нщині зростає кількість пожеж сухої трави. Якщо за весь період 2018 року їх виникло 112 то вже за перший квартал поточного - 72.

Оскільки спалювання листя, сухої рослинності та відходів несе загрозу для навколишнього середовища, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність. Втім штрафи за це - мізерні.

А от до кримінальної відповідальності паліїв притягнути важко. З початку цього року, правоохоронці не склали жодного кримінального провадження по підпалу сухостою.

Читайте ще: чхали на застереження: Рівне нщина продовжує палати

Окрім того, неконтрольований вогонь може поширитись і на лісові масиви, що завдасть непоправних збитків. Зокрема у 2019 році вже зафіксували дві лісові пожежі.

Спалювання трави, бадилля та інших відходів є небезпечним і для здоров’я людини. Бо ж з тліючого листя й трави виділяються шкідливі речовини, які здатні викликати навіть онкологічні захворювання.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber