Салат з макаронами та червоним буряком, шніцель з цибулею та чай каркаде. Саме такими сучасними стравами, пропонує замінити старе радянське меню кулінарний експерт Євген Клопотенко. Сьогодні він завітав у Рівне в одну зі шкіл. Розповів педагогам та кухарям про нове меню і дещо приготував. Як відреагували на зміни рівняни, дивіться далі.

Денис Дич працює у команді Євгена Клопотенка. Приїхав сьогодні разом з останнім. Денис дегустує суп мінестроне з куркумою, а також збирається готувати інші страви.

Тим часом кулінарний експерт Євген Клопотенко розповідає кухарям та батькам місцевої школи як харчуватися смачно та з користю для здоров'я.

Євгена Клопотенка у Рівне запросили батьки школярів. Бо вважають, що шкільні обіди й досі готуються за старою рецептурою, вони нецікаві дітям і останні не хочуть їх їсти. Голова батьківського комітету Оксана Куцеля каже, її дочка десятикласниця і хоче змін.

Дивіться ще: пішки з Швейцарії до Індії, через Рівне . Історія мандрівника (ФОТО, ВІДЕО)

У Рівне нській гуманітарній гімназії вже два тижні впроваджували у меню 10 страв Євгена Клопотенка. Кажуть, діти реагують на нові назви страв, хочуть їх скуштувати. Але є страви, яким спеціями та новими інгредієнтами - попиту не додати.

Проблемно, кажуть кухарі, готувати сучасні страви на старому обладнені. Затрачається більше електроенергії. Не вистачає додаткового інвентарю. Але загалом експерементувати готові. Коли діти вийдуть з канікул, у меню додадуть ще кілька додаткових страв.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber