Щороку, восени кількість підпалів полів збільшуються у рази. Це пов'язано з тим що , таким чином люди хочуть очистити землю від тогорічної сухої трави. Такі пожежі швидко поширюються та завдають шкоди не лише тваринам та птахам, а й людям. Яка кількість таких пожеж уже цього річ сталася на Рівненщині, та до яких наслідків може призвести згорання сухостою в екологію, дивіться у сюжеті.

Болотиста місцевість вкрита сухою травою та очеретом, вздовж якої простягається річка Устя у Рівному. Значна частина цієї території згоріла. Наслідки таких підпалів серйозні, адже насамперед страждають тварини і птахи. Вивченням пернатих займається 16-річний Влад Гедзюк. Попри свій юний вік він вже став членом українського товариства охорони птахів.

Нищення таких місць вогнем, руйнує середовище проживання птахів . Саме очерет дає їм місце для будування домівки.

Підпал сухої трави та очерету несе шкоду не лише тваринам. Такі згорання сухостою нищать родючість ґрунтів, кажуть екологи.

Читайте ще: житель Квасилова пропонує грошову винагороду за палія

А ще підпал полів шкодить здоров'ю людей.

Лише цього річ на виклики про загоряння полів та лугів на Рівне нщині рятувальники виїжджали 27 разів. Кажуть, пожежі траплялися чи не в кожному районі області. Частіше за все це пов'язано із поводженням людей з вогнем. Що несе в собі серйозну загрозу- запевнили рятувальники.

Окрім того, людей, які підпалюють сухостій поліція притягує до адміністративної відповідальності. За таке правопорушення сума штрафу може сягнути аж до 1700 гривень.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber