Миколі Смирнову 76 років, і його день не розпочинається без фізичної зарядки, й не закінчується без тренувань у спортзалі. Саме він став першим у Рівненській області майстром спорту Радянського Союзу. І хоча свою професійну кар'єру чоловік закінчив, про те займатись спортом не припиняє до сьогодні.

Ось так у свої 76 Микола Смирнов справляється з боксерською грушею. Далі розминка та фізичні вправи. Вперше до спортивного залу чоловік зайшов ще у 15. З тих пір спорт для нього - це стиль життя. А перемог та нагород не злічити.

Дома у мене є , якщо всі посвідчення переглянути, і майстер спорту, і ще багато. І мене ще Кличко автограф давав, він так збоку чоловіка штовхає, й каже. Дивись який рік, 67 рік , каже раніше таких не давали.

Його щоденний графік незмінний уже понад 60 років.

Вранці я роблю зарядку. 10-15 разів я відіжмусь. До упору відіжмусь. ......це десь півгодини я займаюся зарядкою. І все, помився та побрився. І обов'язково з'їв кашу. ....Вівсянка, пшонка, і ячмінева. Правильно.

76 - річний чоловік спортом займається сам і навчає цьому інших.

На запитання, як зберегти своє здоров'я та силу, Микола Смирнов відповідає коротко - не лінуватися. Це його життєве кредо. Завдяки любові до спорту його фізичній формі може позаздрити чимало юнаків, - жартує чоловік.

Кожен же знає що таке спорт. Спорт це життя. І тут ніяких інших шляхів немає.

Микола Смирнов розповідає, щоб мати міцне здоров'я, окрім лінощів доведеться відмовитись і від поганих звичок. Потрібно привчати дітей до спорту змалечку, адже це і є основною довгого та здорового життя. 

Читайте ще: у Рівному відбувся Чемпіонат з кікбоксингу

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber