Вже пахне мандаринами та олів’є. Незабаром поріг переступить 2019 рік. За Східним календарем, який був складений ще в середині третього тисячоліття до нашої ери - 2019 буде роком Земляного Кабана або Жовтої Земляної Свині. Що це за тварина, як її не образити, а навпаки отримати удачу, дивіться далі у сюжеті

Нещодавно вулицями Рівного бігала свиня. Її зафільмували перехожі. Тварина не лякалась людей, а спокійно рилась у снігу. Ймовірно свиня втекла з фермерського господарства. Куди поділась – ніхто не знає. Астрологи кажуть, поява на вулицях символу наступного року – це знак.

Свиня повністю переплетена в інтер’єрі одного з рівненських розважальних закладів. Вона стоїть на даху у новорічному капелюсі. Кумедні Пеппи прикрашають заклад всередині. На стінах висять муляжі свинячих рийок з комічними надписами. Символічні іграшки прихорошують ялинку.

Чорні в’єтнамські мешканці рівненського зоопарку уважно придивляються до відвідувачів. Втративши інтерес, борсаються у снігу і шукають поживу. Тварини полюбляють овочі, фрукти, а весною зелену траву. Даних свиней характеризують як теплолюбивих, тихих мешканців.

У господарстві пані Світлани коні, корова і звичайно свиня. Каже, у селі неможливо прожити без худоби. Кожна тварина має прізвисько – Орлик, Томас, корова Мілка. Свиню прозвати ще не встигли. Бо кличка це другорядне, головне аби підсвинки добре їли і набирали вагу.

Великі білі, м’ясні племінні, чорні, в’єтнамські, угорські – це все породи свиней. Символом 2019 – стане рік Жовтої Земляної свині. Щоб удача завжди супроводжувала, на новорічному столі обов'язково повинна знаходитися фігурка поросяти. А от страв із свинини не повинно бути. Також варто мати міру у вживанні алкогольних напоїв під час новорічних свят.

Автор: Анна Яцук, Юрій Кобів, Назар Забейда, Володимир Захаров

Дивіться ще: 

Як рівнянам уникнути переїдання під час новорічного застілля [ВІДЕО]

Скільки коштують новорічні прикраси на рівненському ринку? [ВІДЕО]