У чому полягає різниця крему з двома буквами в назві. Як розібратися в кремах, які об'єднують кілька функцій в одному флаконі.

BB-креми 


ВВ-крем винайшли німецькі дерматологи як засіб для загоєння і відновлення шкіри після глибоких пілінгів і косметологічних процедур. ВВ-крем, або Blemish Balm (англ. «Загоює бальзам»), що не був оцінений європейцями по достоїнству, зате знайшов цільову аудиторію в Азії. У Кореї його формулу допрацювали, збільшивши кількість корисних інгредієнтів і омолоджуючих компонентів. BB-крем справляється з висипаннями, підсушує запальні елементи і здатний вирівняти тон особи і усунути зайву пігментацію. Є прекрасною основою під макіяж, маскує дефекти і захищає від сонячних променів. Повністю відмовлятися від продуктів для догляду на користь ВВ-крему ми не рекомендуємо. Він здатний зволожити шкіру обличчя, прибрати роздратування, але замінити основний догляд йому не під силу.


СС-креми 


Після успіху ВВ-кремів з'явилися СС-креми, або Color Control (англ. «Контроль кольору»). Зміст тональних пігментів в них нижче, ніж у ВВ кремах, зате в них більше компонентів для догляду (морські мінерали, вітаміни і гіалуронова кислота). СС-крем не маскує недоліки, але добре вирівнює тон, підлаштовуючись під природний відтінок шкіри, живлячи і зволожуючи її. Ідеальний літній варіант. Чесно кажучи, ми не бачимо сильну різницю між СС і ВВ-кремом, тому спробуйте і той, і інший. Порівняйте результат при природному освітленні і виберіть крем, який підходить саме вашій шкірі. Деякі візажисти сміливо змішують СС-крем зі звичайним тональним засобом для отримання ідеального тону.


DD-креми


Продовженням кремів з двома буквами в назві став Daily Defense (англ. «Щоденний захист»), або DD-крем. Свого роду гібрид ВВ- і СС-крему. Його задумали для сухих зон тіла: колін, ступень і ліктів (через значну кількость зволожуючих компонентів). Але на ці зони ми не витрачаємо багато грошей, тому виробники все швидко переграли, випустивши продукт для лиця. DD-крем дійсно універсальний продукт на кожен день. У ньому присутні SPF-фактор (оксид цинку), крем захищає від вільних радикалів і навіть запобігає передчасному старінню.


EE-креми


Якщо не робити пілінг шкіри регулярно, то верхній шар епідермісу загрубіє, а колір обличчя стане сірим. Тут на допомогу приходять Extra Exfoliation , або EE-креми. Вони оновлюють і відлущують шкіру, захищають від впливу сонця, зволожують, надають сяйво і легкий відтінок. Деякі об'єднують функції захисту від ультрафіолету і навіть боротьби з плямами від постакне. ЕЕ -крем не підійде для частого використання і не рекомендований до застосування власникам тонкої і чутливої шкіри. Засіб створено для тих, хто мучиться від тьмяного кольору обличчя і чорних крапок. Деякі ЕЕ-креми з ефектом освітлення підійдуть любителям засмаги: крем здатний частково позбавити від пігментних плям.


PP-креми 


По суті, Pink Perfect (англ. «Рожева досконалість»), або PP-крем - це база під макіяж. Силіконові частки в складі крему заповнюють найменші нерівності шкіри, покращуючи рельєф, згладжуючи зморшки, шрами і зменшуючи пори. Шкіра стає рівною і гладкою. Якщо побачили в тюбику вульгарно-рожевий крем - не лякайтеся. На шкірі він стає прозорим і непомітним. Не забувайте попередньо очистити і зволожити шкіру засобами для догляду. Після нанесення PP-крему можна сміливо накладати шар звичайного тонального засобу або BB- / СС-крему - вибирайте самі.