На позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України підтримав рішення про спрощення отримання допомоги по безробіттю на період карантину. Окрім того, за декілька днів до цього, Уряд розширив програму надання житлових субсидій. Відтак, громадянам, які були звільнені з роботи в період обмежувальних заходів, буде призначена субсидія, а також збільшать субсидію до 300 гривень.

Уряд України розширив програму надання житлових субсидій в період карантину через коронавірус. Постанова передбачає отримання субсидії громадянам, які втратили роботу в цей період.

До цього, субсидії скасовували, якщо була заборгованість по сплаті житлово-комунальних послуг.

Читайте також: хворим на коронавірус дозволили відвідувати аптеки та продуктові магазини?

Варто наголосити, щоб отримати субсидію, людям які втратити роботу через вимушений карантин, потрібно обов'язково зареєструватися в службі зайнятості. До слова, на цей період надання статусу безробітного відбуватиметься одразу після надання ним заяви.

А ще вже зареєстрованим безробітнім можна не відвідувати службу зайнятості впродовж 30 днів. Достатньо зателефонувати, або ж зв'язатися з службою через електронну пошту. Зареєструватися також можна онлайн.