З 1 лютого в Україні стартувала масова вакцинація дітей від поліомієліту. Її перший етап триватиме три тижні. І охопить дітей від 6 місяців до 6 років. Таке рішення Міністерство охорони здоров`я прийняло у зв'язку із спалахом поліо на Рівненщині та Закарпатті. Яка ситуація з вакцинацією у нас в області та скільки батьків вирішили щепити своїх малюків, дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

Вікторія привела щеплювати свого сина Віктора. Уже в кабінеті малеча трохи нервує. Тим часом, медсестра набирає укол.

Нині ж Віктор, трохи заспокоївшись, готується перенести свою другу вакцину.

Втім, уже через декілька хвилин біль від процедури минула і на обличчі дитини знову з`явилася усмішка. А мама щаслива з думкою про те, що її дитина буде захищена від цієї недуги в майбутньому.

Тому й і старший син Вікторії також вакцинований. Аналогічна ситуація і в родині чотиримісячного Максима. Який поки, на руках у мами, готується до щеплення від поліомієліту.

Лікарі наголошують на необхідності вакцинувати дітей від поліомієліту.

І сьогодні на вакцинацію в лікарню прийшло близько 10 батьків. Низьку явку тут пояснюють спалахом захворюваності на COVID - 19.

Не збільшилась кількість охочих вакцинувати своїх дітей і у Великій Омеляні, де у вересні виявили хвору на цю недугу дитину. А от в області такий відсоток хоч і не на багато, але таки зріс.

А у зв`язку із масовою вакцинацією дітей від поліомієліту в Україні, на Рівненщині необхідно упродовж трьох тижнів щепити 5 тисяч 300 невакцинованих малюків.

Нагадаємо, що вакцинують дітей від поліомієліту потрібно в 2, 4, 6, 18 місяців, 6 та 14 років.

Читайте також: Сьогодні стартує національна кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту