З лісу до міста. В одному з мікрорайонів Рівного помітили лисиць. Вони прийшли до обласного центру з навколишніх лісів. Усе через зростання популяції рудошерстих тварин. Більше дивіться далі у сюжеті

Непрохані гості завітали до Рівного. У мікрорайоні "Південний" мешканці помітили лисиць. Мігрували вони з навколишніх лісів.

Прихід рудошерстих до міста пояснюється збільшенням популяції. Через заборону полювання, лисиць на Рівненщині збільшилось в чотири рази.

Лісники розповідають, лисиці - це хижаки, тому несуть загрозу для здоров'я людей та домашніх улюбленців. Причиною є сказ. Тому, мешканці мікрорайону "Південний" з обачністю ставляться до непроханих сусідів. Та не всі знають як з рудошерстими поводитись.

Задля убезпечення громадян від хворих лисиць, у лісових господарствах області розкидають їстівну вакцину. А домашніх улюбленців вакцинують у ветлікарнях та проводять виїзні акції.

Лісники рекомендують не контактувати з лисицями задля свого здоров'я. Сказ є смертельною хворобою не лише для тварин, а й для людей.


Читайте також: Скандальний нардеп розбив телефон, щоб приховати докази (ВІДЕО)