Китайські вчені провели дослідження серед двох з гаком тисяч пацієнтів, які заразилися коронавірусом. Вони намагалися з'ясувати, чи впливає група крові на підвищення або зниження шансів заразитися.

Згідно з дослідженням, яке з'явилося в репозиторії medRxiv, коронавірус частіше вражає людей з другою групою крові, а ось серед володарів першої групи вірус фіксується, навпаки, рідше. Для володарів III і IV груп крові,також знаходяться у зоні величезного ризику.

"Аналіз статистичних даних показав, що серед пацієнтів медичних установ міста Ухань, госпіталізованих з коронавирусною інфекцією, дещо більше володарів II групи крові, ніж серед населення в цілому - майже 38 відсотків проти 32 відсотків. Для першої групи крові статистика зворотна - серед захворілих їх 26 відсотків, а серед здорових - 34 відсотки ", - розповідають автори дослідження.

Групи крові за системою AB0 визначаються наявністю генів А, В, 0 і так далі, які кодують різні варіанти ферменту глікозілтрансферази. В плазмі крові можуть бути присутніми антитіла (α-, β-гемаглютиніни) до антигенів, які можуть викликати склеювання еритроцитів, однак у людини може бути присутнім тільки один білок з кожної пари агглютиноген А / α-гемаглютинін і агглютиноген В / β-гемаглютинін. Це створює чотири допустимі комбінації: 0 (група крові I), А (II), В (III) і АВ (IV).