42-річна рівнянка Світлана Станко стала переможницею марафону, що нещодавно відбувся у Палестині. Його проводять уже сьомий рік поспіль під гаслом "Біжи за свободу". Маршрут забігу пролягає понад "стіною безпеки" та через окуповане, але все ж туристичне місто Вифлеєм. Враженнями про поїздку та самі змагання спортсменка поділилась із нашою знімальною групою.

Рівнянку Світлану Станко на пробіжці у Рівному можна побачити практично щодня. Вже багато років поспіль вона представляє нашу країну на численних марафонах у всьому світі. Її останній маршрут пролягав через місто Вифлеєм. До Палестини через Ізраїль рівнянка добиралась ще з чотирма українцями. На марафон "Біжи за свободу" цього року зареєструвалось 6 з половиною тисяч учасників з усіх куточків світу. Світлана зізнається, потрапила на змагання випадково і абсолютно не мала часу на підготовку.

Враховуючи складнощі ізраїльсько-палестинських стосунків, попередні конфлікти під час забігів, більшість учасників марафону добирались до Вифлеєму, ризикуючи власною безпекою. Але загалом, попри усю інформацію в інтернеті, Світлану вразила гостинність місцевого населення і їх знання про Україну. Жінці такий просвітницький спортивний захід припав до душі.

Читайте ще: рівненські футболісти здобули срібло у Хмельницьку

Світлана - перша українка в історії цього марафону, якій вдалось перемогти. Жінці 42. Попередні такі змагання вигравали громадяни Сполучених Штатів Америки, країн Євросоюзу, Південної Африки та Палестини.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber