Протест проти бездоріжжя. Мешканець Рівного викликав поліцію, бо, каже - ями на дорогах дістали. Мовляв, через них мусить правила дорожнього руху порушувати. Та чекав на правоохоронців понад годину. Чи приїхали полісмени і чим зарадили? - дивіться у сюжеті.

Андрій Архипенко - таксист із багаторічним досвідом. По цій ділянці дороги їздить чи не щодня. Каже, дороги й так нікудишні та на Млинівській, 25 в останній місяць пересуватись на автомобілі стало взагалі нестерпно.

Не можна об`їхати, оскільки рухаючись праворуч, водій заїжджає в карманчик зупинки маршрутних транспортних засобів і далі знов в ямковість в`їжджає, або виїжджає на смугу зустрічного руху, - говорить чоловік.

Більше того, розповідає, мусить правила дорожнього руху порушувати. Й інші водії - в такому ж становищі.

Дана ділянка дороги є досить небезпечною, як для водіїв, так і для пішоходів. Особливо в темну пору доби. Оскільки вночі вона не освітлюється, вдень ще якось можна об`їхати, а вночі - неможливо.

Терпець - луснув. Викликав патрульних. Для початку - зафіксувати, що ями є і якої глибини. На момент приїзду журналістів чоловік чекав появи полісменів більше години.

Через півгодини почав телефонувати, лінія 102 не відповідала. О 17 годині 52 хвилини дотелефонувався. Повідомили, що було відсутнє світло, не було можливості, не було зв`язку з патрульними. Якщо не прибудуть, готовий влаштувати акцію протесту.

Каже, і штрафу не боїться. Бо у 2017-му році вже перекривав дорогу. Тоді - перед міською радою. В знак обурення, що замість того, аби чистити дороги від ожеледиці, комунальники у лютому клумби розчищали.

Поки отак говорили та згадували - патрульні нагодилися. Спочатку довго стояли, коли ж помітили, що журналісти вирушили у бік патрульної машини, - вийшли. Питаємо, чому так довго їхали?

Читайте ще: дорожники Рівне нщини почали ремонт дороги в Городку (ФОТО)

Та слово за слово...

Після ліричного відступу - ближче до діла.

Врешті, беремося за роботу. Спочатку нас фіксують, як свідків.

Ідемо міряти. Спочатку - ширину. Потім - глибину. Згодом підписуємо акт обстеження.

І питаємо, що ж далі з усим цим буде. Полісмени кажуть, направлять акт в управління безпеки дорожнього руху, де з`ясують, на чиєму балансі дорога і хто відповідатиме за її дірявість.

Як вдалося з`ясувати журналістам телеканалу Рівне 1, дорогу обслуговує міськШЕУ. Впродовж дня начальник шляхово-експлуатаційного управління слухавку не брав. Чи вдасться управлінню безпеки дорожнього руху законодавчо і практично примусити шляховиків залатати ями - відслідковуватимемо ситуацію. Тим більше, у якості свідків - сам Бог велів.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber