Фото ілюстративне
Із таким проханням петицію на сайті міської ради зареєстрував Андрій Черняк.

У Рівному за останні роки суттєво збільшилась кількість транспортних засобів та інтенсивність транспортних потоків. Нерегульовані пішохідні переходи стали місцями високої аварійності, на переходах з найвищою інтенсивністю руху часто збивають пішоходів.

На пішохідному переході Соборна-Пушкіна постійно траплялися резонансні дорожно-транспортні пригоди із смертельними наслідками для пішоходів. Але після встановлення там світлофору, ситуація кардинально покращилась, кількість ДТП і летальність знизились, люди вже не бояться переходити там дорогу.ю йдться в петиції.

Жителі міста звертаються із проханням провести моніторинг статистики ДТП на нерегульованих пішохідних переходах, визначити перелік таких переходів із найбільшою кількістю ДТП, найвищим травматизмом і летальністю, закласти в бюджет відповідне фінансування і провести модернізацію цих пішохідних переходів, котра включає в себе: встановлення світлофорів з адекватним співвідношенням часу горіння зеленого і червоного світла; нічне освітлення; оновлення дорожньої розмітки та відповідних дорожних знаків.

Зокрема, потребують встановлення світлофорів такі нерегульовані пішохідні переходи: по вулиці Київській навпроти магазину "Спорттовари", біля перехрестя Київська - С.Крушельницької, на перехресті Орлова-Грушевського, по вул.Бандери біля Державної Поліції Охорони, на перехресті Кн.Володимира - Ів.Франка, на перехресті Соборна-П.Могили, по вул.Міцкевича біля готелю Мир, на перехресті Льонокомбінатівська-Гагаріна-Костромська, біля перехрестя Відінська - Бандери - Д.Галицького, по вул.Кн.Володимира біля "Рівне обленерго", по вул.Млинівській та в багатьох інших місцях.

Читайте ще: у Рівному просять "розумну зупинку" на майдані Незалежності

На думку рівнянина реалізація такого плану покращить безпеку і комфорт жителів нашого міста. За петицію можна проголосувати до 23 травня поточного року. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber