Ковід повертається. На 41 відсоток в області зросла захворюваність у порівнянні з минулим тижнем. Рівняни згадали за щеплення і вже почали їх поновлювати. У сусідньому Тернополі відновили обов'язковий масковий режим. Які прогнози для рівнян, дивіться далі у сюжеті.

Ковід повертається. Майже 1300 хворих лише за цей тиждень, це в порівнянні з минулим на 41% більше. Тому вакцинуються рівняни дедалі охочіше.

Хоч за словами керівництва лікарні охочих вакцинуватись побільшало, та черги під дверима нема, а все тому, що процедура займає не більше 2 хвилин. Євгенія Іванівна, щойно щепилась і вірить, що вакцинація якщо й не захистить від ковіду, то як мінімум полегшить перебіг хвороби.

Віднедавна в Україні дозволи другу бустерну дозу. І в Рівному, за словами медпрацівників, двадцять відсотків щеплених вже повторно вакцинувались.

Не зважаючи на тенденцію знаходяться і ті хто вакцинуватись не хоче.

Чергову хвилю пандемії можна уникнути завдяки колективному імунітету, для цього на Рівненщині функціонує 146 пунктів щеплення та 1 центр масової вакцинації. У департаменті охорони здоров'я наголошують і на дотримані карантинних обмежень зокрема.

До слова, у сусідньому Тернополі відновлено обов’язкове носіння масок через спалах захворюваність на ковід. Люди мають бути в масках у транспорті та громадських місцях. Школи – приймають рішення самостійно.

Читайте також: Рівненщина отримала вакцини від поліо, дифтерії та правця