Сьогодні в усій Україні - День визволення від німецько-фашистських загарбників. Саме 28 жовтня 1944 - року радянські війська звільнили територію України від нацистів.

В цей день українці вшановують пам'ять тих, хто віддав своє життя, за волю України та мирне небо над головою в лавах Червоної армії або Української повстанської армії. В Рівному захід покладання квітів на могили героїв відбувався на Меморіалі Слави, за участі органів влади, безпосередньо ветеранів та рівнян.

Я партізанка, я інвалід другої групи війни, була ранена, мала поранення. Я була в з'єднанні Малікова, який діяв на житомирщині, правда потім нас загнали в пінські болота, там ми були в оточенні і так пішки босонога дійшла до Південного Бугу. А тоді вже коли житомирщину освободили нас жінок і чоловіків відпустили старих додому....Я все ціню і зараз дуже переживаю зараз, шо кідають Україну нашу рідну і їдуть туди десь у Польщу рабами там робить. Треба пережить тяжке время, воно свсе пройде, бачите дожила, мені 96 років, а чому я живу?! Бо вірю, шо в цю Україну треба її любить і захищать, - говорить ветеран Софія Мельник.  

До теми: у Рівному вшанували пам`ять героїв Другої світової війни

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber