Перехід випробування. Обдерті стіни, плитка, яка обвалюється, сміття та зламані сходинки. Мова йде про "підземку" на перехресті вулиць Данила Галицького, Степана Бандери та Дем'янчука. Вже декілька років вона знаходиться у жахливому стані. Та ремонту годі й чекати. Всі обіцянки чиновників марні. Зараз люди просять облаштувати наземний перехід.

Небезпечний перехід. Щодня цією підземкою користуються сотні жителів, які проживають в районі автовокзалу. Та аби пройти з одної частини в іншу, потрібно бути дуже пильним. Адже можна впасти чи підвернути ногу.

Обдерті стіни, плитка, яка може на голову впасти, поламані дерев'яні сходинки та і звичайні розвалюються на очах. Такі реалії "підземки". Як ззовні так і всередині вигляд має не найкращий.

А про ремонт чиновники говорили неодноразово. Приміром 2016 рік, обіцяють, що перехід буде зроблено найближчим часом.

І в 2017 році теж саме кажуть.

І 2019 - обіцянки аналогічні. Все мають вирішити депутати, кажуть у профільному управлінні.

Більшість людей просто не користуються підземним переходом, через його стан та й розташування, тому перебігають дорогу до того ж з усіх сторін. Нещодавно на сайті рівненської міської ради з'явилася петиції із проханням на цьому місці облаштувати наземний перехід.

Рівне нськими урбаністами було проведено дослідження руху пішоходів на цьому перехресті. Згідно нього за 1 годину перехрестя перетинають більше тисячі людей. З них 770 чоловік скористалися підземкою і майже 322 людини “перебігли” поза переходом.

Урбаністи переконані, - вихід облаштувати наземний перехід, а про підземні варто забувати.

Та от думки рівнян розділилися - одні кажуть хай буде підземний, бо так на їх думку безпечніше , - інші за наземний.

У відділі безпеки дорожнього руху щодо облаштування наземного переходу кажуть наступне.

Та шанс на облаштування наземного переходу все ж є, якщо петиція набере відповідну кількість голосів, а це 300 і її розгляне відповідна комісія. Поки люди просять хоча б відремонтувати підземний перехід.

 

Читайте ще:

У Рівному хочуть облаштувати наземний перехід